vrijdag 9 januari 2015

Anonymous wil wraak voor terreurdaad in Parijs

De strijd tegen terrorisme is weer helemaal actueel. De War on terror duurt nu al een al een tijd. Het bekende startpunt was 9/11, ingezet door de toenmalige president G. W. Bush. De aanslag op Charlie Hebdo in Parijs is de hele wereld overgegaan. Schokkend dat een stel idioten denken zo ook maar iets te kunnen afdwingen in onze 'vrije wereld', gelukkig zijn nu voor veel mensen wel de ogen geopend dat met onze vrijheid onze samenleving ook heel kwetsbaar is. Goed, wij zijn niet de enige die hiervan walgen ook hackersfanclub 'Anonymous' vind hier wat van.

Terwijl het terrorisme nu de aarde wordt overgejaagd door gevechtsvliegtuigen, drones en prikacties van special forces mag Isis,al-Nusra, al-qaida en consorten nu ook gaan opletten voor Anonymous. Zij hebben vandaag bekend gemaakt dat ze de daad van de 2 terroristen in Parijs gaan wreken.

http://i.huffpost.com/gen/1964111/thumbs/o-ANONYMOUS-MASK-facebook.jpg



Het hackerscollectief Anonymous heeft gereageerd op de aanslag op het Franse weekblad Charlie Hebdo, en zegt "een enorme reactie" voor te bereiden. 
Dat meldt Anonymous in een verklaring en via Twitter. "Anonymous heeft altijd gevochten voor de vrijheid van meningsuiting, en zal dit recht nooit laten besmeuren door het obscurantisme", aldus het hackerscollectief.
Anonymous reageert op de aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo waarbij twaalf mensen om het leven kwamen, waaronder de hoofdredacteur en zeven andere journalisten. Inmiddels heeft Charlie Hebdo aangegeven volgende week gewoon uit te komen, in een oplage van één miljoen stuks.

"Anonymous moet iedere burger eraan herinneren dat persvrijheid een fundament van onze democratie is. Je moet je mening kunnen geven, ook in een krantenartikel, zonder dreigementen te ontvangen. Dit zijn rechten die je niet kunt veranderen", aldus Anonymous.


Volgens Anonymous is een aanval op de vrijheid van meningsuiting een directe aanval op de democratie. "Verwacht een enorme reactie van ons, omdat deze vrijheid hetgeen is waar we altijd voor hebben gevochten", zo laat de groep weten.
Anonymous richt zich met zijn aanval onder andere op websites van terreurorganisaties en Twitter- en Facebook-profielen van moslimextremisten, zo blijkt uit gepubliceerde lijsten met doelwitten.


 NU.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten